ph4_logo  INTERNATET
   

 
Hem Om Media Referenser Föreläsning Utdrag ur boken Forskning Köp boken Gästbok/Blogg Kontakt/Tipsa

Utdrag ur boken

"Hur ska barnen kunna utvecklas till självständiga och tänkande individer om de hela tiden ska ha en assistent som står och bevakar dem och talar om att de har "valt bort" och bestraffar dem för varje litet snedsteg de tar?" undrar jag.

"Ja, men du vet, Nina, de här barnen är inte normala. De klarar inte av att ta egna beslut!" hör jag Claudia säga.

"Jag förstår inte det." fortsätter jag. "Jag tror att det handlar om hur man ser på dem. Har man bestämt sig för att de är onormala och inte klarar av något så ser man ju inget annat och då vågar man ju inte heller ge dem det förtroendet. Jag har läst deras regler och där står att vissa av eleverna inte får ifrågasätta de vuxna och att de vuxna har tolkningsföreträde av reglerna. Vill vi verkligen ha ett samhälle där individerna inte vågar ifrågasätta saker? Jag står för det faktumet att jag dagligen har sett och hört fruktansvärda kränkningar mot eleverna sedan jag började här."

Detta är regler som barnen skulle följa samt "belöningar" som utdelades efter prestation. Dessvärre "valde man bort" intjänade poäng om man inte följde reglerna. Belöningssystemet blev således ett bestraffningssystem.

Internatetregler.jpg

                                    Här finns bilden som pdf-fil

Konsekvenser för regelbrott.

Internatet2.jpg

                                              Här finns bilden som pdf-fil

Copyright | Hemsida med Sitoo